Brutalisme Boek

Klant: HvA
Opleveringsdatum: 16 maart 2018
Categorie: Print, Grafisch Design

Info

Dit boek bevat een beeldverzameling van Brutalistische gebouwen. De opdracht was om een boekje te maken voor een persoonlijke beeldverzameling die iets met ‘power’ te maken heeft. Brutalisme is een bijzondere architectonische stijl die erg populair was van de jaren vijftig tot midden jaren zeventig van de twintigste eeuw. Brutalistische gebouwen worden gekenmerkt door hun rauwe materiaal (beton), geometrische vormen en eerlijke karakter; aan de buitenkant is vaak goed zichtbaar wat de functie van de ruimtes zijn.

Voor de beste indruk, bekijk de pdf als twee pagina’s naast elkaar

Design

Het boek heeft een formaat gekregen van 30 bij 20 centimeter. De elementen die voor brutalisme kenmerkend zijn heb ik laten terugkomen in het design: strakke vormen, geometrsiche vormen, weinig kleur en veel contrast. Op de cover heb ik wel kleur gebruikt. In combinatie met de strepen om het gebouw heen wil ik de kracht die het gebouw uitstraalt, accentueren.

Ik heb ook een ‘betonnen’ case voor het boekje gemaakt. Het is een case van hout die ik vervolgens heb bedekt met gips. Op dit gips is vervolgens met de lasercutter een vereenvoudigde versie van de cover gegraveerd.