Sign Language Coffee Bar

Klant: Sign Language Coffee Bar, Circl
Opleveringsdatum: 30 september 2017
Categorie: Website, Visual Interface Design, Development

Info

De Sign Language Coffee Bar is een café waar alle barista’s doof zijn. Je moet als klant dus in gebarentaal je koffie bestellen. Het is niet alleen een plek voor slechthorende mensen, maar juist ook voor horende. Omdat de meeste horende mensen geen gebarentaal beheersen staat er een groot touch-screen scherm met daarop korte filmpjes waarop wordt voorgedaan hoe je een kop koffie, een cappuccino of een brownie bestelt in gebarentaal. De koffiebar begon ooit op een vaste plek in Amsterdam, maar is tegenwoordig een pop-up café bij bedrijven en evenementen. Ook heeft de Sign Language Coffee Bar nu een vaste vestiging bij Circl; een duurzaam restaurant en events space initiatief van de ABN AMRO op de Zuidas.

Bekijk Website 1 Bekijk Website 2
Touch-screen bij de Sign Language Coffee Bar

Design

Voor de Sign Language Coffee Bar heb ik een overzichtelijk design gemaakt in een stijl die past bij de inrichting van het café; veel bruine kleuren en een ‘hip’ design.
De website is volledig responsive zodat hij ook door de gebruikers op mobiel bekeken kan worden. De video’s spelen tien seconden af en sluiten dan automatisch.
Inmiddels heb ik een tweede versie van de website gemaakt voor Circl. Deze is in de huisstijl van Circl: strak en clean.

Schermafbeelding 2018-05-15 om 10.10.53
Schermafbeelding 2018-05-15 om 12.14.13